Utbildningar i Piratpartiet

PS1cirkelintro2

Det finns många möjligheter att lära sig mer om Piratpartiet, dess politik och om politiskt arbete.

Lokala kurser/cirklar

Är ni tre eller fler pirater på en ort kan ni läsa någon av våra studiecirklar/kurser tillsammans.

Piratpartiskolan tar fem kvällsträffar eller en helg, och handlar om varför man blir Pirat, om Piratrörelsens historia, om våra åsikter, hur man gör sin röst hörd i partiet, och hur man sparkar igång kampanjer för partiet.

Vår utåtriktade kurs gräver djupare i hur man bär sig åt för att påverka, och låter deltagarna prova på olika slags utåtriktad verksamhet.

Under 2014 kommer dessutom en valcirkel att skapas inför valrörelserna till EU-valet respektive riksdags- och lokalvalen.

Alla dessa kurser/cirklar kan man läsa lokalt på sin ort. Då kan man få hjälp av Studieförbundet Vuxenskolan, till exempel med att låna lokal och/eller få lite pengar till fika. Poängen med en studiecirkel är att en vanlig deltagare utan några enorma kunskaper ska kunna vara ledare för den. En liten handledning om hur man då gör finns här.

Centrala kurser

Dessutom genomför partiet centrala kurser. De annonseras löpande på ledningsbloggen.

Dokumentation av upplägg och innehåll på några centrala kurser samlas här under fliken ”Genomförda centrala kurser” i det gråa fältet ovan.

Bygg vidare!

Även om de två kurserna nu kan användas är de inte färdiga. (Det blir de aldrig!) Den som vill får gärna spela in nya videosnuttar om varför ni gått med, om det roligaste eller viktigaste ni gjort i partiet. Lämna en länk i kommentarsfältet, så fyller vi på. Samma sak med länkar till viktiga saker om vår historia, roliga saker man kan göra lokalt, och annat ni tycker borde föras in!

Men vi behöver utbildning om mycket mer saker än dessa kurser rymmer. Därför finns också avdelningen ”Kursbitar”, där vi tillsammans ska bygga upp ett bibliotek av tårtbitar och kurspaket i andra ämnen. Jag hoppas vi snart har ett smidigt verktyg för att hjälpas åt med det byggandet!

Kopiera och sprid!

Slutligen, så självklart att det knappast behöver sägas. Allt material på denna kursblogg är tillåtet att kopiera, förändra, vidareutveckla och utnyttja delar av, så länge man tydligt talar om att det kommer från Piratpartiets kursmaterial.